Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 13733 vizualizari

 

Merge si ca fel principal intrucat este foarte satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua (sau cate doriti)
  • 1 leg ceapa verde
  • 1/2 leg patrunjel
  • 1 ardei rosu capia
  • sare
  • ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde:

Cartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi). 

Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete.

Ceapa se spala si se taie rondele subtiri.

Ardeiul rosu se spala si se taie cubulete.

Dupa ce s-au fiert cartofii, se paseaza si se adauga sare. Se adauga oaule taiate cubulete, ardeiul tocat si ceapa tocata rondele. Se amesteca usor compozitia, se adauga un pic de ulei de masline si, daca mai e cazul, sare. Se amesteca energic compozitia si se lasa un pic sa se contopeasca ingredientele.

 

TIPS-URI

1

mie imi place sa adaug un pic mai mult ulei de masline. Iese pasta mai cremoasa.

2

cred ca o sa experimentez si cu iaurt in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

13.02.2013, 23:05

Sim0na 1

14.02.2013, 20:52

Eu n-as refuza o portie mare... dar fitosu nu se atinge de cartofi fierti

laura_n 1

14.02.2013, 21:17

) va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de cartofi